Spa Asia Fast and Furious op SpaAsia

Actiefilms met spectaculaire scènes met krachtige bolides: de kans is groot dat die uw interesse wegdragen! Op zondag 18 september organiseert DG Sport bij de allereerste editie van SpaAsia met veel plezier een expo die door velen zal worden geapprecieerd. Het immers om vier bolides – Japanse wagens, zoals het hoort – uit de ‘Fast and Furious’-filmreeks, rechtstreeks van bij ‘Movie Car Central’! Niet min…

Meer dan 20 jaar geleden kwam het eerste hoofdstuk van de ‘Fast and Furious’-reeks in de zalen. Een ware ode aan de auto en de vriendschap, met acteurs Vin Diesel en Paul Walker in de hoofdrollen. Het zorgde voor een inslaand succes, in die mate dat er nog twaalf meer films zouden volgen. De meest recente productie, ‘Fast X’, wordt in 2023 in de bioscopen verwacht. Het beste bewijs dat actieprenten met krachtige bolides nog altijd heel populair zijn!

DG Sport is er dan ook niet weinig trots op dat ze de tentoonstelling van vier wagens uit ‘Fast and Furious’ kan bevestigen. Omdat het een expo in het kader van SpaAsia betreft, gaat het uiteraard om vier Japanse wagens.

De vier unieke bolides zijn de Toyota Supra MK4 van Brian O’Conner. Het is wagen die heeft deelgenomen aan de ‘Fast and Furious Live’ promoshows, een monster met zowat 580 pk onder de motorkap!

Er valt ook een van Brian O’Conner-auto te bewonderen, de Nissan Skyline R34 voorzien van een uiterst zeldzame C-West kit en HRE 446-velgen. Een ietwat opgekittelde auto, met naar verluidt 400 pk. 

De Mitsubishi Lancer EvoVII is een wagen die tijdens het draaien van ‘2 Fast 2 Furious’ werd gebruikt, waar hij werd bestuurd door dezelfde Brian O’Conner, vertolkt door de betreurde Paul Walker. De wagen die tijdens SpaAsia te zien zal zijn is Stunt Car #1, de auto die werd gebruikt tijdens het stuntwerk. Het is ook de enige EvoVII uit de film waarvan de motor wat werd opgevoerd, en nu goed is voor 330 pk.

Tenslotte is er nog de Mitsubishi Eclipse, een replica van de eerste auto die in de eerste scène van de eerste film te zien is. De Eclipse beschikt over zo een 280 pk.

Met de aanwezigheid van deze vier bij de fans van ‘Fast and Furious’ uiterst populaire bolides krijgt SpaAsia ook de aandacht van een grote schare fans die misschien niet de gewoonte hebben om naar het Circuit van Spa-Francorchamps te trekken. Dat belooft…

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer