Spa Asia Kymco alom aanwezig op de eerste editie van SpaAsia!

En nog een merk, nog een! De eerste editie van SpaAsia, de nieuwe afspraak voor liefhebbers van twee- en vierwielers van het Aziatische continent én een organisatie van DG Sport, zet heel wat merken in de schijnwerpers. En daar hoort nu ook Kymco bij!

De Taiwanese constructeur van scooters, motoren, quads en SSV’s zal worden vertegenwoordigd door zijn Belux-invoerder. Die zal op een oppervlakte van 200m² minstens 14 voertuigen tentoonstellen, oftewel negen scooters, vijf quads… naast twee 100% elektrische nieuwigheden!

Maar dat is nog lang niet alles! De nieuwe driewieler maxiscooter van 550 cc, de CV3, zal er ook zijn en is zelfs beschikbaar voor een testrit, voor ieder die dat zou willen. Deze scooter, waarvoor een autorijbewijs volstaat, is één van de hits van het jaar aan het worden. De testrit is uiteraard degelijk omkaderd, begint aan de expozone en wordt rond het circuit van Spa-Francorchamps afgewerkt.

De aanwezigheid van Kymco bevestigt het pertinente karakter van SpaAsia. De meeting is nu al een must, met rijsessies voor het grote publiek, parades op twee en vier wielen, ruime expo’s, samenkomsten van clubsanimaties voor jong en oud en een smakelijke ontdekkingstocht langs de culinaire troeven van het Aziatische continent.

Herinneren we er nog even aan dat Kymco een Taiwanese constructeur is die in 1963 werd opgericht en in zijn fabrieken in Taiwan en China iets meer dan 600.000 voertuigen per jaar produceert. Het merk, dat zijn scooters in iets meer dan 100 landen verdeelt, produceert scooters, motoren, quads en SSV’s. Het merk ging in het verleden ook al samenwerkingsakkoorden met Honda, Kawasaki en BMW aan. De huidige activiteiten omvatten ook elektrische producten, met de Ionex scooters en het elektrische merk LiveWire. Dat laatste werd in 2021 door Harley-Davidson opgericht, en recent engageerde Kymco zich in het merk. 

Info: www.kymco.be 

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer