Spa Asia Subaru’s 70ste verjaardag wordt waardig gevierd ! 

Subaru staat voor veel autosportliefhebbers en amateurs vooral synoniem voor een formidabel epos in het wereldkampioenschap rally, met de blauwe Impreza’s die onder meer door wijlen Colin McRae en Richard Burns werden rondgezwierd. Maar wie weet dat het merk Subaru eigenlijk ontstond in… 1953 ? Exact 70 jaar geleden. En dat is genoeg om de tweede editie van SpaAsia in het teken van Subaru te plaatsen !

Het was een bedrijf dat eigenlijk gespecialiseerd was in de constructie van vliegtuigen, Nakajima Aircraft, dat later Fuji Heavy Industries werd en in 1953 een prototype van een auto, de P1 genaamd, zou produceren. Het jaar daarop kreeg het project gestalte onder de naam Subaru 1500. Dit eerste model ondervond fabricageproblemen en verkocht niet echt goed, maar daarna ging het merk echt van start met de modellen 360 en 1000 en de Subaru werd gelanceerd. Vanaf 1968 begon de export naar de Verenigde Staten en vier jaar later werd de Leone de eerste productieauto die was uitgerust met vierwielaandrijving. Het succes van Subaru werd aan het einde van de jaren tachtig versterkt met de lancering van de Legacy, die onmiddellijk op de rallyscène belandde en die werd opgevolgd door de Impreza.

Zoals u heeft begrepen, is Subaru op veel vlakken een van de merken die hebben bijgedragen aan de evolutie van de auto-industrie. En dat is zeker een tentoonstelling waard binnen het kader van SpaAsia, dat een terugblik zal geven op het de zeven voorbije decennia ​​van het merk waarvan het hoofdkantoor in Tokio is gevestigd.

We wedden dat deze expositie van Subaru de fans van Aziatische auto’s in het algemeen, en Japanse auto’s in het bijzonder, zal weten te bekoren. Niet te missen op zondag 10 september…

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer