Spa Asia De Infernal Varanne Riders presenteren… de Globe of Death ! 

Met de tweede editie van SpaAsia, op zondag 10 september, willen de organisatoren de lat weer een beetje hoger leggen : meer auto’s en moto’s uit Azië, maar ook meer entertainment ! En dan hebben we het over shows die het publiek niet onverschillig kunnen laten. Een perfect voorbeeld daarvan : de Globe of Death !

Welke motorsportfan heeft zich als kind niet staan vergapen aan het spektakel van de moto’s die aan waanzinnige snelheden draaiden en tolden… in een bol ? Op kermissen kom je ze wel eens tegen, en sommigen hebben er het plezier in gevonden om dit steeds weer verder te laten evolueren. Dat is het geval voor de Infernal Varanne Riders die onder leiding staan van Danny Varanne. Hun dagdagelijks leven bestaat eruit om zich met meerderen te laten opsluiten in een bol en dan door elkaar heen te rijden ! Adembenemend…

In 2011 braken de Varannes voor de Italiaanse televisiezender Canale 5 officieel een nieuw wereldrecord, waarbij ze door elkaar heen reden met z’n vijven in een bol van 4,83 meter… en daarbij ook nog eens een persoon die rechtstond gedurende een tiental seconden ! Een oefening van uiterste precisie die geen enkele fout toelaat. En met als inzet : de officiële erkenning door het Guinness Book of Records. Sindsdien hebben anderen het nog beter gedaan, maar zonder dezelfde regels te respecteren. De Infernal Varanne Riders zijn dan ook formeel : zij zijn en blijven nog steeds de meesters van de Globe of Death !

En deze extreme Riders zullen op zondag 10 september aanwezig zijn op het Circuit van Spa-Francorchamps om een vleugje waanzin toe te voegen aan SpaAsia #2 ! Op hun Honda’s CRF 125 (en zo blijven ze in het thema !) zal de groep van Danny Varanne weer nieuwe grenzen opzoeken, tot grote vreugde van alle sensatiezoekers. Shows om absoluut te zien, en om aan de allerkleinsten te laten zien, zodat het erfgoed wordt doorgeven… 

En zo betreedt SpaAsia met de Globe of Death van de Infernal Varanne Riders een nieuwe dimensie. Alweer…

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer