Spa Asia SpaAsia : 10 goede redenen om van de partij te zijn !

Na een eerste zeer geslaagde editie, brengt DG Sport op zondag 10 september de tweede editie van SpaAsia, een groot feest voor fans van auto’s en moto’s afkomstig uit Azië. Een niet te missen evenement voor ten minste tien goede redenen…

Subaru Expo

In 1953 zag het Japanse merk Subaru het daglicht. 70 jaar geleden dus. Meer was er niet nodig om tijdens SpaAsia een expositie te organiseren over deze zeven decennia, met een speciale focus op de Legacy en de Impreza, die Subaru legendarisch hebben gemaakt in de rallywereld…

Globe of Death

Onder de vele animaties in Francorchamps zijn er de niet te missen Infernal Varanne Riders met hun Globe of Death ! Welke motorsportfan heeft zich als kind niet de ogen uitgekeken op dit waanzinnige spektakel… in een bol ? Je zag dit regelmatig passeren op motorshows, maar sommigen gingen nog een stapje verder. De Infernal Varanne Riders gingen zelfs zover dat ze een wereldrecord in de wacht sleepten ! Dit moet je zeker gezien hebben…

Iedereen op circuit ! 

De sfeer zal er weer goed inzitten in de paddocks van het Circuit van Spa-Francorchamps, maar ook op het circuit zal er altijd wat te beleven vallen, met de circuitsessies voor auto’s en moto’s en de twee Parades – eentje voor de tweewielers en eentje voor de vierwielers – aan het eind van de voormiddag. Een unieke kans om op een rustig tempo deze legendarische 7 km lange asfaltstrook te (her)ontdekken…

Spa and Furious

In navolging van de reeks films Fast & Furious, zal SpaAsia ook een aantal dragraces organiseren tussen de voet van de Raidillon en de haarspeltbocht La Source. Twee wagens zullen het telkens tegen elkaar moeten opnemen. De regels kunnen niet simpeler zijn : diegene die eerst aankomt wint ! Deze wedstrijd met de toepasselijke naam Spa and Furious zal het uiterste van de bolides vergen. Er zijn ook geen technische beperkingen. Dat wordt een vurige strijd !

Driften… op kleinere schaal !

De jongsten zullen ervan genieten… maar de ouderen ongetwijfeld ook ! Er wordt een demo opgesteld voor auto’s op afstandbediening waar je de ganse dag door naar hartenlust kan driften. Velen zullen verbaasd zijn over hoe echt deze Japanse GT’s eruitzien en hoe krachtig ze zijn. Ze gooien zich met veel allure in de bochten !

Best of Show

Een onmisbaar ingrediënt van SpaAsia : de eigenaars van Aziatische wagens toelaten hun juweeltjes tentoon te stellen in de paddocks van ‘het mooiste circuit ter wereld’, en hun de kans bieden om deel te nemen aan de Best of Show ! Dit jaar zal de Best of Show opnieuw alle wagens die aanwezig zijn in de paddocks keuren en een gepassioneerde jury van kenners zal prijzen uitreiken in de categorieën Origine en Tuning alsook een Prijs van de Jury. Iedereen maakt dus kans.

De clubs, de ziel van SpaAsia

Een evenement als SpaAsia, dat zoveel mensen samenbrengt, trekt uiteraard ook heel wat clubs aan, of dat nu auto- of motoclubs zijn. Merken, modellen, types van voertuigen, alle voorwaarden zijn goed om enthousiasme te delen en uit te wisselen met andere fans. Samenkomst in de paddocks van het Circuit van Spa-Francorchamps, deelname aan de parades, circuitsessies, de clubs zullen zich kunnen uitleven.

Kids’ Village

DG Sport gaat er prat op dat ze er bij al hun evenementen voor zorgen dat de ganse familie er zijn ei kwijt kan. De jongsten zullen volop kunnen genieten van de Kids’ Village met tal van attracties. De gelegenheid bij uitstek om zich onder te dompelen in de sfeer van SpaAsia, ongetwijfeld wordt de passie overgedragen naar de volgende generatie…

De Aziatische keuken

Auto’s en moto’s zijn dan weliswaar het hoogtepunt van SpaAsia, toch zal ook de Aziatische cultuur vertegenwoordigd zijn. In de Expo Village waar de exposanten hun waren tentoonstellen zullen verschillende stands zijn waar je je kan tegoed doen aan de culinaire geneugten van Azië. Een ideale pauze tijdens een zeer intense dag !

De rijzende zon !

Kers op de taart, de weersvoorspellingen zien er zeer optimistisch uit ! Zondag wordt het dus mooi en heet op het Circuit van Spa-Francorchamps. Zomers weer dat tal van mensen zal aanmoedigen om richting de gemotoriseerde parel van de Ardennen te trekken om te genieten van een uitzonderlijk programma !

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer