Spa Asia Het beste van Azië op twee en vier wielen !

Of het nu op twee of op vier wielen is, je kan er gewoon niet omheen ! Het is lang geleden dat de eerste Japanse merken die op het oude continent werden geïmporteerd exotische curiosa waren. Vandaag is Azië alom vertegenwoordigd in de automobiel- en motorwereld. En op zondag 18 september worden ze in de bloemetjes gezet met een groot internationaal evenement op het Circuit van Spa-Francorchamps : SpaAsia. By DG Sport !

Aanwezigheid van auto- en motormerken

!DG Sport haalt alweer de krantenkoppen door zichzelf te profileren als een voorloper die Japanse, Koreaanse en Chinese fabrikanten onder de aandacht brengt ! Of we het nu hebben over auto’s of motorfietsen, Honda, Hyundai, Kawasaki, KIA, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki, Toyota, Yamaha en anderen staan al lang synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid, sportiviteit, innovatie en avant-gardisme!

Het SpaItalia concept met een Aziatisch tintje

« Het twintigjarige succes van SpaItalia, een evenement gereserveerd voor Italiaanse producten, motiveerde ons om SpaAsia te lanceren en alle merken uit Azië samen te brengen om het enthousiasme en de passie die ze opwekken te demonstreren, maar ook om de verschillende facetten van de Aziatische cultuur en gastronomie te presenteren, legt Christian Jupsin uit namens DG Sport. Er is geen exclusiviteit, het is onze wens Aziatische auto’s en motorfietsen op het mooiste circuit ter wereld te zien rijden ; oude, moderne, populaire, pittige, prestigieuze, etc. Kortom, alles wat mobiliteit bevordert en dat uit Azië komt… »

Deze eerste editie van SpaAsia belooft uiterst intens te worden aangezien het programma met als hoofdthema auto’s en motorfietsen, ruimte voorziet voor merken, met presentaties van het gamma, ontvangst van gasten, tests op het circuit of op de weg, een elegantiewedstrijd volgens de regels van de kunst, ruimte voor clubs, een Grote Parade die voor iedereen toegankelijk is, circuitdopen, circuitsessies, een ontdekkingsrally die onder meer langsheen het oude circuit van Francorchamps loopt, dat intussen honderd jaar oud is, enz. .

Ziezo, de toon is gezet en medio september zullen we ongetwijfeld nog veel praten over de eerste editie van SpaAsia, de ontbrekende schakel in onze passie voor auto’s en motorfietsen. Noteer de datum alvast in uw agenda …

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer