Spa Asia Op het circuit of ernaast, valt SpaAsia niet te missen !

De eerste editie van SpaAsia begint vorm aan te nemen! Tijdens het evenement op zondag 18 september komen alle fans van auto’s en motoren van het Aziatische continent samen op het Circuit van Spa-Francorchamps. DG Sport zal, zoals steeds, alles in het werk stellen om zoveel mogelijk mensen te plezieren. Of het nu op het zeven kilometer lange asfaltlint is, dan wel er naast, de mogelijkheden zijn legio…

Zo kan iedereen die het wil met zijn Japanse, Koreaanse of ook Chinese bolide over ‘het mooiste circuit ter wereld’ rijden! Er worden zogeheten ‘snelle’ sessies gehouden, gericht op een chauffeur en één passagier per auto, die beiden meerderjarig moeten zijn en een helm moeten dragen. Geven we nog mee dat deze rijsessies niet mogelijk zijn voor eenzitters, monovolumes, SUV’s, bestelwagens of cabrio’s zonder rolbeugel.

Die wagens die wel mogen rijden hoeven niet noodzakelijk over een nummerplaat te beschikken, maar moeten wel in goede staat verkeren en van een sleephaak zijn voorzien. Voor de Raidillon te mogen opstormen zullen remmen, banden, olie- en brandstofniveau moeten worden nagekeken!

Zij die het tijdens deze dag rustiger aan willen doen, zullen allicht voor de autoparade gaan, waarin alle liefhebbers de mogelijkheid krijgen om met hun eigen voertuig en een aantal passagiers een rustige rit op het circuit van Spa-Francorchamps af te leggen. Inschrijven kan online en ter plaatse… als het tegen dan tenminste nog niet volgeboekt is!

In SpaAsia 2022 valt er ook een statisch gedeelte te bewonderen, met een expo van wagens die voor deze eerste editie naar het hartje van de Ardennen zullen trekken. Menig een trotse eigenaar krijgt zo de gelegenheid om zijn of haar kunstwerkje te laten bewonderen.

Om uw aanwezigheid op zondag 18 september te officialiseren kan u nu terecht op de officiële website www.spa-asia.be, tabblad ‘Tickets’ of ‘Inschrijving’. We kijken er al naar uit om u samen met uw Aziatische vier- of tweewielerte mogen verwelkomen…

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer