Spa Asia 11 generaties van de Honda Civic tentoongesteld tijdens SpaAsia

Er kan geen twijfel meer over bestaan dat Honda op zondag 18 september één van de hoofdrolspelers van de eerste editie van SpaAsia wordt. Tijdens dit gezellige evenement dat hulde brengt aan de twee- en vierwielers van het Aziatische continent zal het Japanse merk alom aanwezig zijn. Op twee wielen wordt het hele gamma voorgesteld en zal er een Africa Twin Experience, een offroadrit voor de trails, worden georganiseerd, maar ook op vier wielen is de constructeur met nadruk van de partij. In de spotlights, één van de meest iconische modellen die er bestaan: de Civic!

Al in 1972, vijftig jaar geleden dus, werd de eerste generatie van de Civic gepresenteerd. De compacte berline kreeg onmiddellijk heel wat bijval, en gaf Honda zelfs de gelegenheid om in Europa voet aan de grond te krijgen. In 2022 is de Civic al aan zijn elfde generatie toe, en er zijn ondertussen al meer dan 27 miljoen exemplaren van geproduceerd!

Meer had de Belgische invoerder niet nodig om een jubileumfeestje te bouwen. Via een expo zullen de fans van het merk, en tegelijk alle andere toeschouwers, alle elf generaties van de Civic kunnen bewonderen!

En dan is er ook nog een kers op de taart: Honda zorgt ook voor de Belgische première van de Type R-uitvoering van zijn bestseller. Een indrukwekkende bolide met een viercilinder turbomotor van twee liter, goed voor meer dan 300 pk! Een waar bommetje, dat eer doet aan de geschiedenis van de Type R, al jaar en dag de meest gespierde versie van de Civic.

Al bij zijn eerste editie is SpaAsia dus brandend actueel, ook voor één van de meest belangrijke auto/motormerken van het Aziatische continent. Het beste bewijs dat het evenement van organisator DG Sport meteen zijn doel bereikt. Dat belooft!

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer