Spa Asia 10 goede redenen om SpaAsia niet te missen !

We zijn er! Een paar maanden geleden was dit nog een interessant ideetje in de hoofden van de mensen van DG Sport, maar dat ideetje heeft zich ondertussen ontwikkeld tot de allereerste editie van SpaAsia! Een evenement dat de twee- en vierwielers van Aziatische merken in de schijnwerpers plaatst, en meteen ook toelicht waarom het continent zo alom aanwezig is in de wereld van de mobiliteit. Op zondag 18 september slaat SpaAsia zijn tenten op op het Circuit van Spa-Francorchamps, en er zijn minstens 10 goede redenen om er bij te zijn…

1.Een Première, niet meer, niet minder!

U hoeft uw geheugen niet te pijnigen: nooit eerder werd er op Belgische bodem een evenement georganiseerd dat de Aziatische auto- en motormerken zo in de schijnwerpers plaatst. SpaAsia zorgt dus voor een ware Première, en daar kan organisator DG Sport best trots op zijn. Tijdens het evenement op het ‘mooiste circuit ter wereld’ zullen heel wat fans van Aziatische twee- en vierwielers samenkomen. Een initiatief dat helemaal bij deze moderne tijden past, want zowel Japan, Korea als China zijn niet meer weg te denken als we het hebben over de meest diverse voertuigen. QED.

2.Twee keer Honda

Het beste bewijs voor de gepaste timing van het SpaAsia-concept wordt geleverd door de medewerking van heel wat merkinvoerders aan het project. Te beginnen met Honda, dat met een waaier aan initiatieven zowel de liefhebbers van twee- als die van vierwielers weet te onderhouden. Bij de motoren zorgt de Africa Twin Experience voor een offroad-rondrit van zowat zestig kilometer, met start aan de Honda Expo in het hartje van de paddock. Daarnaast zullen er aan de parade op het circuit ook heel wat andere Honda-motoren deelnemen. Bij de auto’s vallen alle… elf (11!) generaties van de Civic te bewonderen, en wordt ook de meest recente versie van de Civic Type-R voorgesteld. Met meer dan 300 pk onder de kap valt deze bolide niet te missen!

3.Hyundai N Experience

Bij de Koreaanse constructeur Hyundai wordt het sportieve gamma ondergebracht onder het ‘N’-logo. Op SpaAsia is het dan ook Hyundai N Experience die met de aandacht gaat lopen, met een tiental karaktervolle modellen. Ook de Hyundai i20 N Hybrid Rally1 waarmee Thierry Neuville aan de slag gaat in het World Rally Championship, en afgelopen weekend de Acropolisrally won, zal de liefhebbers en de fans van de Belgische rijder zeker plezieren. Niet te missen!

4.Nieuwigheden van KIA

KIA wordt op SpaAsia vertegenwoordigd door het Luikse Etablissements Monfort. De dynamische concessiehouder geeft de toeschouwers de gelegenheid om (beter) kennis te maken met het succesvolle gamma van het merk. Van de Picanto over de Ceed, Niro of Sportage tot de Sorento, zonder de elektrische modellen van de Soul, Ceed, XCeed, Niro, Sorento of EV6 te vergeten: KIA is overal aanwezig…

5.Nieuwe modellen bij Kymco

Kymco, Taiwanees constructeur van scooters, motoren, quads en SSV’s, is er bij dankzij de Belux invoerder van het merk. Die zal op een oppervlakte van 200m² minstens 14 voertuigen tentoonstellen, oftewel negen scooters, vijf quads… naast twee 100% elektrische nieuwigheden! Maar dat is nog lang niet alles! De nieuwe driewieler maxiscooter van 550 cc, de CV3, zal er ook zijn en is zelfs beschikbaar voor een testrit, voor ieder die dat zou willen. De testrit is uiteraard degelijk omkaderd, begint aan de expozone en wordt rond het circuit van Spa-Francorchamps afgewerkt.

6.Voor het hele gezin!

DG Sport zorgt er voor dat de eerste editie van SpaAsia een uitstap voor het hele gezin wordt! Uiteraard zijn er de auto’s en de motoren, met onder andere het gamma elektrische motoren van Electric Motion, maar er zijn ook talrijke animaties voor groot en klein! Gastronomie, gaming, rondrit per treintje, er is voor elk wat wils!

7.‘Fast and Furious’ op SpaAsia!

Een niet te missen saga, waarvan het eerste deel al 20 jaar geleden in de bioscopen verscheen! Sindsdien is ‘Fast and Furious’ een ware succesmachine geworden, en genieten de wagens uit de films een ongelooflijke populariteit bij de fans. Vier van de auto’s die werden bestuurd door Vin Diesel en Paul Walker zullen in de paddock van SpaAsia te bewonderen vallen: de Toyota Supra MK4, de Nissan Skyline R34, de Mitsubishi Lancer EvoVII en de Mitsubishi Eclipse. Selfie time! 

8.Drift: glijden is een kunst!

Drift ontstond op de Japanse heuvels: in de jaren ’80 vond wat later één van de meest spectaculaire disciplines van de autosport zou worden zijn oorsprong in illegale races op – uiteraard – bochtige wegen. Het doel: van de ene kant van het asfaltlint naar de andere kant schuiven! De krachtige Japanse GT’s, met achterwielaandrijving en stuur rechts, zijn de referenties in het driften. Reken dus maar op adembenemende demo’s op het Circuit van Spa-Francorchamps!

9.Pistedoop met een Nissan GT-R !

De GT-R wordt sinds 2007 door Nissan gebouwd en is ondertussen al aan zijn vijfde generatie toe: het duidelijkste bewijs dat het hier om een echt icoon gaat. Aan boord van zo een bolide kan tijdens SpaAsia een pistedoop op het 7004 meter lange Circuit van Spa-Francorchamps worden afgewerkt, een initiatief dat wel eens heel populair zou kunnen blijken. Want de V6 3,8 liter biturbo van de GT-R kan zelfs de kaap van 300 km/u halen… Beestachtig goed…

10.Best of Show

Het is de kers op de taart van SpaAsia. De ‘Best of Show’ – lees: concours d’élégance – zal menigeen verrassen! Japanse wagens zijn meestal in de minderheid als het om wedstrijden gaat waar de nadruk wordt gelegd de styling, presentatie en originaliteit van de wagen, maar door enkel Aziatische merken uit te nodigen, zal er zeker voor een verrassing worden gezorgd. Ook geïnteresseerd? Stemmen dan maar!

Rechercher dans les news

Fermer Zoomer